http://profitshare.ro/l/2896587
http://profitshare.ro/l/2896587

Romania Cadouri-cadouri ieftine pentru voi

Doamne, cat este de bine

Doamne, cat este de bine
Cand e mama langa mine;
Doamne, cat este de rau,
Cand nu vad pe tatal meu.
Tata, mama ma iubesc
Si de mine ingrijesc;

Novena in cinstea Maicii Domnului

1. Fecioara preafericita, pentru marea bucurie pe care ai simtit-o afland ca vei trece din viata aceasta la slava nesfarsita a cerului, dobandeste-ne te rugam, ca toti sa traim astfel incat sa intampinam cu seninatate clipa mortii.Nascatoare de Dumnezeu ...
2. Fecioara preavrednica de iubire, care i-ai mangaiat pe sfintii Apostoli, mahniti pentru plecarea ta din lume, indura-te de noi in necazurile noastre si mai ales in ceasul din urma al vietii noastre.
Nascatoare de Dumnezeu ...
3. Fecioara neprihanita, trecerea ta din viata nu a fost o urmare a pacatului, ci a dragostei dumnezeiesti, care a dezlegat preacuratul tau suflet de orice piedica, lasandu-l sa zboare liber in bratele dumnezeiescului tau Fiu. Dobandeste-ne si noua harul sa ne sfarsim viata pe acest pamant cu un act de iubire desavarsita fata de Dumnezeu, care sa ne uneasca pe veci cu El.

Rugăciune pentru un bolnav

O, milostive sfinte Antoane, care fiind plin de dragoste şi de putere dumnezeiască, ai ajutat pururea şi pretutindeni pe aproapele tău, şi cu rugăciunea ta ai vindecat chiar şi pe acela pentru care nu mai era nici o nădejde, încât lumea toată te numeşte "Sfântul minunilor", te rugăm să-ţi arăţi puterea şi iubirea ta faţă de sărmanul bolnav N..., care şi-a pus toată încrederea în tine. Dumnezeu, o slăvite Antoane, ţi-a dat în cer puterea de a face minuni spre vindecarea bolnavilor de orice fel. De aceea, vino din cer ca un înger de mângâiere la patul acestui bolnav; alină-i durerea sau redă-i sănătatea deplină, dacă aceasta va fi spreDacă însă Dumnezeu în voinţa sa de nepătruns, a hotărât ca el să sufere mai departe sau chiar să părăsească această vale de lacrimi, atunci fii de faţă în cel din urmă moment al vieţii lui. Trezeşte în sufletul lui o căinţă sinceră de păcate, ca să primească cu folos ultimele Sacramente; întăreşte-l ca să întâmpine moartea cu supunere faţă de voinţa lui Dumnezeu şi astfel să treacă din această viaţă la fericirea raiului, unde să laude pentru toată veşnicia milostivirile lui Dumnezeu şi bunătatea ta. Amin.

Rugăciune pentru reuşita la examen catre Sfantul Anton

Sfinte Antoane, tu ai cercetat cu mare sârguinţă adevărul şi ai ştiut să uneşti credinţa cu ştiinţa. Înţelepciunea ţi-ai dobândit-o în studii îndelungate. Din smerenie ţi-ai ascuns totuşi cunoştinţele până ce Dumnezeu ţi-a călăuzit paşii ca să fii şi altora lumină şi îndrumare. Iată-mă în faţa ta ca să-ţi cer sprijinul luminat în examenul pe care trebuie să-l dau. Luminează-i pe examinatori să ţină seama de puterile mele iar pe mine luminează-mă ca să-mi fie la îndemână răspunsul potrivit. Ajută-mă să trec cu bine această încercare, ce va fi un pas înainte Ascultă-mă, sfinte Antoane, şi îndrumă-mă şi mai departe, iar eu îşi făgăduiesc că mă voi strădui ca de acum înainte să fiu mai silitor, nu numai în îndeplinirea datoriilor mele de şcoală, dar şi în slujirea lui Dumnezeu. Amin.

Rugăciune pentru propria familie

Mărite sfinte Antoane, neînvins apărător al adevărurilor creştine, vistiernic şi împărţitor de haruri şi minuni, cu umilinţă şi încredere vin să implor ocrotirea ta în favoarea propriei mele familii. Sprijineşte-o în toate nevoile ei vremelnice. Îndepărtează de la ea paharul durerii şi al amărăciunilor. Iar dacă nu este voinţa Domnului de a ţine departe de ea totdeauna şi cu totul încercările, atunci dobândeşte-i cel puţin meritul răbdării şi al resemnării creştineşti. Mai presus de toate fereşte-o de rătăcire şi păcat. Păzeşte familia noastră de cele rele ca, trăind totdeauna după legea lui Cristos şi credincioasă poruncilor Bisericii, să merite a se regăsi unită, spre a se bucura de răsplata celor drepţi în fericirea veşnică. Amin.

Rugăciune pentru obţinerea unui serviciu catre Sfantul Anton

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a-i ajuta pe cei nevoiaşi şi săraci, ajută-mă să-mi procur pâinea cea de toate zilele. Iată în ce greutăţi mă aflu eu (şi familia mea...). Nu ştiu ce să fac şi încotro să mă îndrept. Faptele tale minunate au aruncat o rază de speranţă şi în sufletul meu şi mă îndeamnă să alerg la mijlocirea ta. Ştiu că Dumnezeu, care orânduieşte toate, cunoaşte starea mea, dar nu sunt vrednic să apar în faţa lui. De aceea cer sprijinul tău. Vin cu toată încrederea la tine, Sfinte Antoane! Ai milă de mine (şi de familia mea). Luminează mintea şi mişcă inima celor mai mari ca să ia o hotărâre bună în situaţia mea: fă-i să Locul de muncă potrivit înseamnă pentru mine câştigarea celor necesare existenţei mele (şi a familiei). De aceea te rog ajută-mă să găsesc un serviciu potrivit, ca să trăiesc cinstit din munca mea. Nădăjduiesc că mă vei ajuta. Voi stărui în această rugăciune până când ea se va împlini. Amin.

Rugăciune pentru ocrotirea familiilor

O, Dumnezeule, tată bun şi milostiv, care l-ai ales pe sfântul Anton ca mărturisitor al Evangheliei şi mesager al păcii în mijlocul poporului tău, ascultă rugăciunea pe care o îndreptăm către tine prin mijlocirea sa. Binecuvântează familiile noastre şi ajută-le să crească în credinţă; păstrează în ele unitatea, pacea, seninătatea. Binecuvântează pe fiii noştri, apără pe cei tineri. Fii alături de cei care sunt încercaţi de boală, de suferinţă şi de singurătate. Susţine-ne în truda de fiecare zi dăruindu-ne iubirea ta. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Rugăciune pentru o căsătorie fericită

Sfinte Antoane, tu ai îndrumat pe atâţia tineri pe drumul vieţii şi le-ai dobândit ajutor de la Dumnezeu ca să poată întemeia o familie fericită şi astfel să aibă parte de o viaţă frumoasă. Ştiu că şi viitorul meu este în mâinile lui Dumnezeu, stăpânul cerului şi al pământului, dar teama de primejdiile care mă înconjoară - uneltirile celor răi, farmecele, descântecele - mă fac uneori să mă clatin în credinţă. De aceea alerg la ajutorul tău. Toţi cei care şi-au încredinţat viitorul în mâinile tale au fost călăuziţi pe drumul cel bun. Dobândeşte-mi de la Dumnezeu răbdare ca să nu mă pripesc în alegerea mea; credinţă, ca să descopăr mereu voinţa lui; supunere la această voinţă şi seriozitate în pregătirea mea pentru viaţa de familie. Întăreşte-mi convingerea căBunul meu mijlocitor, eu sunt dispus să duc o viaţă cinstită şi supusă voinţei lui Dumnezeu. Fereşte-mă de orice rău şi ajută-mă să-mi găsesc un tovarăş credincios (o tovarăşă credincioasă), pentru ca astfel, amândoi să fim fericiţi pe drumul vieţii şi să ajungem să ne bucurăm de slava cerească. Amin.

Rugăciune pentru întoarcerea unui păcătos

Se ştie, o sfinte Antoane, că tu nu laşi neajutorat pe cel care aleargă cu încredere la tine. De aceea vin să te rog cerşind milă acestui sărman rătăcit. El nu mai trăieşte ca bun creştin şi e aşa de împietrit când e vorba de datoriile lui sufleteşti. Ce s-ar întâmpla dacă ar muri în starea aceasta? Fie-ţi milă, puternice sfinte Antoane. El nu vrea să audă de îndemnurile mele bune şi nu vrea să se ridice din moartea păcatului. Tu însă, care ai făcut ca şi animalele să se plece înaintea lui Isus din Sfânta Taină, ascultă-mă şi înmoaie-i inima ca să primească harul lui Dumnezeu şi, reînnoit prin sfântul Sacrament, să înceapă viaţă de fapte creştineşti, ca să se mântuiască pe veci. Amin.

Rugăciune pentru întoarcerea celor înstrăinaţi de familie

Dumnezeule veşnic, Creatorul cerului şi al pământului, tu ai orânduit familia ca sub binecuvântarea ta oamenii să se simtă fericiţi. Dar iată că păcatul i-a dezbinat pe cei dragi şi i-a făcut să fie duşmanii propriei lor iubiri. Însă tu ai milă de cei ruinaţi sufleteşte şi-i întorci la datoria lor. Sfântul Anton a primit de la tine acest dar, de a împăca familiile dezbinate şi de a-i readuce pe copiii înstrăinaţi de familie. De aceea alerg la mijlocirea lui, pentru ca rugăciunea lui cucernică să sprijine slăbiciunea şi nevrednicia mea. Doamne, tu ai permis această dezbinare, poate pentru a mă face să văd că iubirea dintr-o familie este darul tău. Fă ca necazul care s-a Priveşte, Doamne spre familia mea dezbinată şi adu înapoi pe (tatăl, soţul, copilul,...) meu pentru ca uniţi din nou, să-ti putem sluji împreună aici pe pământ şi la sfârşitul vieţii noastre să fim uniţi în cer. Amin.

Rugăciune pentru îndreptarea unei persoane scumpe (soţ, copil etc.)

Sfinte Antoane, tu care eşti plin de dragoste sfântă faţă de cei păcătoşi, şi n-ai cruţat trudă, rugăciune şi fapte aspre de pocăinţă pentru a-i readuce la Dumnezeu, vino în ajutorul meu ca să îndrept o persoană scumpă inimii mele, dar care este departe de iubirea lui Dumnezeu din cauza vieţii ei dezordonate. Tu ştii că această persoană nu este cu totul rea. Are o inimă bună. Îşi iubeşte familia şi-i vrea tot binele. Dar, din nefericire se uită pe sine şi nu vede propria-i mizerie sufletească în care se află. Este ca un sărman orb, iubite sfinte Antoane, şi depinde de tine să-i dobândeşti lumină de la Dumnezeu. Adu-o înapoi în Casa Tatălui ceresc, dar curând, căci altfel este în primejdie să cadă pradă diavolului. Sfinte Antoane, dacă această persoană nefericită şi-ar cunoaşte starea de plâns şi dacă s-ar gândi la primejdia de a cădea în orice clipă pradă osândei veşnice - la care se expune atât de uşor - atunci desigur că s-ar îndrepta. Binevoieşte, deci, a-i

Pentru întoarcerea celor înstrăinaţi de Dumnezeu

Ştim, sfinte Antoane, că tu ai dobândit de la Dumnezeu puterea de a vindeca boala cea mai îngrozitoare, lepra. Dar nici o lepră nu este mai ruşinoasă şi mai vătămătoare decât păcatul. De aceea te rog, ocrotitorul meu, păzeşte-mi trupul de lepră şi de toate bolile molipsitoare, dar mai ales sufletul de păcat. Te rog, mijloceşte pentru toţi cei înstrăinaţi de Dumnezeu prin păcate. Isus ne-a asigurat că El nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să aibă viaţă. Cu bunătate el îi cheamă pe toţi: "Veniţi la mine, toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi uşura". Dacă s-ar uita la păcate, cine ar putea să stea în faţa lui? Meritele tale, sfinte

Rugăciune pentru îndreptarea unui copil

Sfinte Antoane, ocrotitorul meu plin de râvnă pentru mântuirea sufletelor, fie-ţi milă de durerea unui tată (a unei mame) copleşit(ă) de neliniştea în care l-a aruncat (a aruncat-o) nepăsarea religioasă a propriului fiu (a propriei fiice). Tu, care regăseşti lucrurile pierdute, fă ca fiul meu (fiica mea) să regăsească în sfârşit calea creştinească pe care a rătăcit-o. Flacăra credinţei pare a fi stinsă în sufletul lui(ei). Pasiunile şi indiferenta ce-l(o) împresoară i-au întunecat mintea şi i-au slăbit voinţa. Tu de atâtea ori ai înfrânt puterile iadului. Luminează-i mintea şi dezvăluie-i înşelăciunea diavolului, ca să recunoască primejdia în care se află sufletul său, şi - asemenea fiului rătăcit - să se reîntoarcă în braţele tatălui sau (mamei sale), spre bucuria Tatălui ceresc. Amin.

Rugăciune pentru îndreptarea soţului

Sfinte Antoane, totdeauna s-a adeverit că dragostea ta e gata să dea ajutor oricui se află în nevoie. Iată-mă cu lacrimi la picioarele tale, cerându-ţi milă pentru soţul meu. El nu duce o viaţă creştinească şi nu vrea să ştie de îndatoririle sfinte pe care - în rătăcirea sa - le calcă cu nepăsare. Ce nenorocire ar fi dacă ar muri în această stare! Sufletul său ar fi pierdut pe veci. Îndură-te, sfinte Antoane, de el. Şi deoarece el nu ascultă de mine şi de datoria sa şi nu vrea să se reîntoarcă din rătăcirile sale, te rog pe tine, care ai avut stăpânire până şi asupra animalelor neînţelegătoare, să-i întorci inima spre datorie şi spre Dumnezeu. Fă ca astfel soţul din viaţă să-mi fie soţ şi în frica de Domnul, pentru ca împreună să ne pregătim veşnicia fericită. Amin.

Rugăciune pentru alegerea stării de viaţă

O înţelepte sfinte Antoane, tu ştii cât de însemnat lucru este pentru un suflet alegerea stării. Iată că eu acum trebuie să mă hotărăsc, ca să urmez pentru toată viaţa, şi să înţeleg primejdia în care m-aş pune dacă aş urma altă cale decât aceia pe care mi-a hotărât-o Pronia dumnezeiască. Am nevoie de lumină şi de har, căci cine ar putea să mi le dobândească dacă nu tu, care eşti ocrotitorul meu preaiubit? Nu, eu nu vreau să mă conduc de unul singur, ci sprijinit de voinţa acelora care sunt lăsaţi de Dumnezeu ca să conducă, te rog din toată inima să-i lumineze şi pe dânşii şi pe mine pentru ca starea mea, ce o voi alege, să fie aceea la care mă cheamă Domnul. Nu îngădui, sfinte Antoane, ca patimile, interesul, iubirea de sine sau duhul lumesc să se amestece în alegerea mea, ci să aleg, având înaintea mea numai şi numai slava lui Dumnezeu şi binele sufletului meu. Amin.

Rugăciune pentru câştigarea unui proces

Iubite sfinte Antoane, iată-mă la picioarele tale cu sufletul îngrijorat, când mă gândesc la nenorocirea ce m-ar putea lovi pe mine şi familia mea dacă justiţia omenească ar comite o eroare în judecata ei. Tu ai apărat pe cei nevinovaţi. Vino şi în ajutorul meu, apără-mă ca pe un client al tău. Nu-ţi cer o minune, ci numai o favoare. Te rog, cere lumină pentru judecători ca să cunoască adevărul şi îndepărtează din mintea lor tot ce ar putea să-i ducă în eroare. Fă ca nedreptatea să nu poată triumfa. Dacă însă Dumnezeu va îngădui totuşi ca să mi se întâmple lucrul de care mă tem atât de mult, fă ca să nu-mi pierd resemnarea sfântă, ci să accept voinţa Domnului, care ne loveşte numai pentru binele sufletului nostru. Nu mă îndoiesc că şi în această încercare grea tu nu mă vei părăsi. Amin.

Rugăciune pentru aflarea lucrurilor pierdute catre Sfantul Anton

O slăvite sfinte Antoane, Dumnezeu ţi-a dat harul minunilor şi, de 800 de ani, tot săvârşeşti minuni în folosul oamenilor. Într-un chip deosebit te-ai arătat puternic în aflarea lucrurilor pierdute. La tine alerg cu încredere, ca un fiu la cel mai bun părinte. Ajută-mă să păstrez mereu harul lui Dumnezeu, iar dacă cumva aş avea nefericirea să-l pierd, ajută-mă să-l redobândesc. Ajută-mă să am o mai mare evlavie în slujirea Domnului şi în practicarea virtuţilor şi ca recunoştinţă a acestor haruri însemnate pentru mântuirea cea veşnică, fă să găsesc... iar dacă nu se poate, pentru că s-a pierdut, ajută-mă ca să ajung la această convingere şi să mă liniştesc. Dobândindu-mi acest har, îmi vei arăta bunătatea ta şi vei face să sporească dragostea şi încrederea mea faţă de tine. Amin.

Rugăciune pentru a cere harul unei vieţi creştineşti

Sfinte Antoane, ocrotitorul şi mijlocitorul meu credincios, pe tine te rog eu, sărmanul păcătos, ca să-mi dobândeşti de la bunul Dumnezeu - în numele suferinţelor şi morţii Domnului nostru Isus Cristos - harul de a-mi îndrepta viaţa păcătoasă, de a renunţa la deprinderile mele rele, înăbuşind poftele păcătoase şi biruind ispitele. Astfel voi putea sluji cu dragoste tot mai mare Domnului şi Dumnezeului meu, rămânându-i credincios în toate zilele vieţii mele. Duhule Sfânt, împărţitorul harurilor, sprijineşte-mă ca să duc, după exemplul sfântului Anton, o viaţă plăcută lui Dumnezeu, şi să mă întăresc zilnic în virtuţile creştineşti. Dumnezeule milostiv, ajută-mă să-ţi cer cu stăruinţă numai ceea ce-ţi place, să cercetez cu laure aminte, să cunosc într-adevăr şi să îndeplinesc spre lauda şi cinstea numelui tău preasfânt. Orânduieşte viaţa mea şi lasă-mă să cunosc voinţa ta şi să o îndeplinesc astfel încât să fie spre mântuirea sufletului meu. Dă, Doamne Dumnezeule Dă-mi, Doamne, plăcere să muncesc pentru tine, să fiu dezgustat de odihna lipsită de tine. Acordă-mi harul de a-mi înălţa mintea spre tine şi de a mă căi din adâncul inimii de greşelile mele, făgăduind îndreptarea. Domnul şi Dumnezeul meu, fă-mă supus fără împotrivire, sărac fără nemulţumire, răbdător fără plângere, umil fără prefăcătorie, voios fără zburdălnicie, trist fără deprimare, serios fără a fi respingător, amabil fără a fi uşuratic, temător fără disperare, drept fără îngâmfare; fă să-l înalţ cu vorba şi cu fapte fără făţărnicie. Dă-mi, Doamne, o inimă veghetoare, care să nu se îndepărteze de tine prin gânduri lumeşti, o inimă nobilă care nu se lasă învinsă de intenţii greşite, o inimă statornică ce nu se frânge în încercări, o inimă liberă ce nu se lasă prinsă de nici un gând nepotrivit şi păcătos. Dă-mi Doamne, o minte care să te cunoască, un zel care să te găsească, o putere care să-ţi placă, o statornicie care să te aştepte cu credinţă, o încredere nezdruncinată în tine până la sfârşit. Dă, să fiu pătruns de căinţă când mă ajung pedepsele tale, să mă fac părtaş de binefacerile tale prin harul tău, cât timp mă aflu în drum spre cer. Sporeşte-mi credinţa, întăreşte-mi speranţa, desăvârşeşte-mi iubirea, ca, prin meritele Domnului nostru Isus Cristos şi prin mijlocirea sfântului Anton, să pot gusta, după o moarte fericită, bucuria patriei cereşti. Amin.

Rugăciune pentru a avea copii catre Sfantul Anton

Sfinte Antoane, mângâietorul sufletelor mâhnite, priveşte cu îndurare şi vezi cum trăiesc în întristare, pentru că Dumnezeu nu mi-a dat harul de a deveni şi eu mamă, sau dacă devin, îmi curmă bucuria, luându-mi copilul de la sân. Copiii sunt legătura de iubire dintre soţi: mijloceşte, deci pentru mine la Domnul, ca El să ne mângâie cu un copil şi să ni-l ţină în viaţă. Eu făgăduiesc că îl voi creşte şi educa în frica lui Dumnezeu. Sfinte Antoane, pentru dragostea pe care ai avut-o faţă de Pruncul Isus, dobândeşte-mi acest har. Iar dacă Dumnezeu a hotărât altfel, uşurează-ne, mie şi soţului meu traiul, cu haruri deosebite, ca să fim pururi resemnaţi în voinţa lui Dumnezeu şi să ne folosim de starea noastră pentru a spori faptele bune în folosul aproapelui. Amin.

Rugăciune de apărare împotriva geloziei

Rugăciune de apărare împotriva geloziei Glorioase sfinte Antoane, Dumnezeu a voit să fii sfântul minunilor şi în vremurile noastre. Toţi cei necăjiţi aleargă la tine. Iată-mă şi pe mine la picioarele tale spre a-ţi deschide inima mea cea atât de zbuciumată. Sfinte Antoane, eu nu mai am linişte. Mă zbucium fără a vedea vreo scăpare din suferinţele mele, pe care le îndur fără vină. Nu mai pot suferi necontenitele învinuiri nemeritate, ce vin tocmai din partea acelei persoane care ar trebui să-mi fie cel mai bun sprijin pe pământ. Gelozia îi Sfinte Antoane, tu care cunoşti nevinovăţia mea în această privinţă şi credinţa mea nestrămutată ce am jurat-o soţului (soţiei), vino în ajutorul meu aşa cum, în viaţa ta pământească, ai ajutat pe cei ce se aflau în acelaşi necaz. Luminează mintea soţului meu (soţiei mele), ca să recunoască dreptatea şi adevărul si-ţi voi arăta recunoştinţă tot timpul vieţii mele. Amin.

Rugaciune cand te aflii intr-un necaz mare

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni în necazurile cele mai mari în care s-au aflat. Tu ai înviat chiar şi morţii, ai întors de pe căile rătăcite pe cei păcătoşi, ai vindecat pe cei bolnavi, ai înapoiat lucrurile pierdute sau furate şi orice rău, oricât de mare ar fi fost, s-a îndepărtat prin puterea rugăciunii tale. Dar nu numai atât, tu ai împărţit oamenilor bogăţiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au întors la credinţă, au învăţat să fie conştiincioşi în împlinirea datoriilor, au ajuns la bunăstare şi o viată fericită. Şi eu alerg la tine în necazul în care mă aflu. Nu am de unde să primesc ajutor decât de la Dumnezeu dar sunt nevrednic să apar în faţa lui din cauza păcatelor mele. Priveşte la sufletul meu împovărat şi fie-ţi milă de mine. Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta faţă de cei sărmani şi pentru grija ta pentru binele lor trupesc şi sufletesc, roagă-l pe bunul Dumnezeu să mă ajute şi pe mine. Amin.

Rugăciune la un mare necaz

Adu-ţi aminte, sfinte Antoane, cum te-a cinstit Dumnezeu până acum, ajutând atâtea mii de oameni care au cerut mijlocirea ta. Adu-ţi aminte câţi morţi au înviat, câţi rătăciţi au primit îndemn şi sfat bun, câţi au scăpat de diferite boli, câţi şi-au reprimit bunurile furate, într-un cuvânt, câţi au găsit şi găsesc necontenit prin tine ajutor în nevoile lor. Şi eu alerg la tine în necazul în care mă aflu. Voi primi uşurare de la Dumnezeu prin stăruinţa ta. Fie-ţi milă de mine, căci Domnul îmi trimite această suferinţă fie pentru păcatele mele, fie ca să mă încerce. Priveşte la starea mea atât de grea. Mă vei putea vedea suferind fără să fii mişcat? Ştiu că nu sunt vrednic de ajutorul tău, dar adu-ţi aminte de marea dragoste cu care ai ajutat pe atâţia păcătoşi, cât timp trăiau încă pe pământ.

Rugăciune în sărbătoarea sfântului Anton

Preamărite Sfinte Antoane, tu care niciodată n-ai respins vreo rugăciune celor ce ţi s-au adresat, ascultă şi glasul meu smerit şi împlineşte cererea pe care ţi-o prezint astăzi; prin râvna pe care o aveai pentru slava lui Dumnezeu, prin dragostea înflăcărată faţă de aproapele, care te îndeamnă să-i dai ajutor, scăpându-l de orice fel de strâmtorare şi primejdie, prin dragostea pe care o aveai faţă de Isus, care te-a răsplătit apărând în chip de Prunc în braţele tale, prin devoţiunea ta către preasfânta Fecioară Maria, prin puterea acordată ţie de Dumnezeu ca să dobândeşti necontenit haruri acelora care se îndreaptă către tine, astfel încât prin mijlocirea ta se regăsesc lucrurile pierdute, se reamintesc cele uitate, orice lucru încredinţat ţie iese la bun sfârşit şi toţi care aleargă la tine se bucură de mijlocirea ta, obţine-mi de la Dumnezeu harul dorit. Inima mea să găsească mângâiere şi plin de mulţumire, să înaintez cu multă voioşie pe calea mântuirii. Amin.

Rugăciune de mulţumire

Sfinte Antoane, tu ai avut o inimă simţitoare faţă de suferinţele oamenilor şi i-ai ajutat totdeauna. Şi eu am simţit ajutorul tău în viaţa mea. Primeşte recunoştinţa mea şi darul pe care îl prezint la altarul tău. Vreau şi eu să contribui, cu slabele mele puteri, la răspândirea împărăţiei lui Dumnezeu şi la ajutorarea săracilor. Ajută-mă în continuare, ca viaţa mea să fie demnă de un adevărat creştin şi niciodată să nu uit de binefacerea pe care am primit-o prin tine. Amin.

Rugăciune după primirea harului cerut

O slăvite făcătorule de minuni, Părintele săracilor, care ai descoperit inima zgârcitului îngropată în aur, pentru harul cel mare ce l-ai primit de la Dumnezeu de a te înduioşa de necazurile celor nefericiţi, tu ai dus la Dumnezeu toate rugăciunile noastre şi ai făcut să fie ascultate, primeşte darul cel depunem la picioarele tale pentru ajutorul nenorociţilor. Fă să fie de folos celor nevoiaşi. Vino cu obişnuita ta îndurare în ajutorul nostru şi al lor în toate nevoile trupeşti, dar mai ales în nevoile sufleteşti; ajută-ne acum şi în ceasul morţii noastre. Amin.

Rugăciune de încredinţare sfântului Anton

Sfinte Antoane, prietenul şi ocrotitorul meu, îţi încredinţez trupul şi sufletul meu, tot ce gândesc şi fac, îndur şi sufăr, viaţa şi moartea şi tot ce mă priveşte. Recunosc că nu sunt vrednic de grija ta; dar tu ai ajuta atâţia păcătoşi: ai milă şi de mine. Iată, în mâinile tale pun mântuirea mea pământească şi pe cea veşnică; ţie îţi încredinţez sufletul meu, pe care Isus l-a răscumpărat cu preţul atât de scump al sângelui său. Părintele meu sfânt, păstrează-mă sub ocrotirea ta şi dobândeşte-mi iertarea păcatelor, dragoste faţă de Isus, statornicie pe calea cea bună, o moarte fericită şi, în sfârşit, cerul. Harurile acestea nu le merit, dar tu poţi să mi le

Rugaciune pentru nadejde

Sfinte Antoane, între toţi sfinţii lui Dumnezeu, tu ai fost înzestrat cu o putere deosebită pentru a ocroti şi ajuta pe toţi cei care şi-au pus nădejdea în tine. Dumnezeu ţi-a dat chiar puterea de a învia morţii, de a reda celor orbi vederea, celor bolnavi sănătatea, astfel încât toţi cei care au alergat la tine au simţit mângâierea sprijinului tău. Această grijă a ta faţă de suferinţele oamenilor, mă umple şi pe mine de încredere sfântă, cu care alerg la bunătatea ta, cerându-ţi ajutor. Pentru dragostea ta înflăcărată către Isus, care a voit să coboare în braţele tale sub chip de Prunc ceresc şi pentru iubirea ta gingaşă faţă de Maria, Mama lui Isus, te rog, arată-ţi acum Tu eşti tăria mea în suportarea pagubelor, în nenorocirile care mă lovesc, în întristările mele sufleteşti, în boli şi lipsuri, în necazuri şi ispite de tot felul. Fii, deci, lângă mine când patimile îmi răscolesc sufletul şi când duhul cel rău unelteşte împotriva sufletului meu ca să-l piardă. Sfinte Antoane, te rog, ajută-mă în toate lipsurile mele trupeşti şi sufleteşti. Alină şi mângâie sufletul meu în orice strâmtorare, pentru ca, îmbărbătat de tine, să primesc cununa biruinţei de la Dumnezeu în slava veşnică a cerului. Amin.

Tulburări psihice, hormonale, hiperexcitabilitate sexuală

Tulburări psihice, hormonale, hiperexcitabilitate sexuală; regim vegetarian şi consumul a 200 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, cu rol de calmant psihic, reduce excitabilitatea şi redobândeşte calmul şi liniştea.
Administrarea regulată a cătinii, măreşte în timp nivelul de serotonină din creier, inducând o stare de curaj, calm, foarte util celor care au depresii, sau stări de tensiune. Creşterea serotoninei micşorează numărul recidivelor bolilor psihice, al sinuciderilor. Se fac cure îndelungate de 6 luni, cu pulbere de cătină (vezi medicamente…) 1 linguriţă de 3 ori/zi.

Spasmofilie

Spasmofilie; 1 cană de grâu se pune la fiert cu 4 căni de apă, se lasă până rămâne o cană de zeamă, care se consumă numai pe stomacul gol joia dimineaţa. Boabele fierte se pot consuma amestecate cu mere sau nuci. Este un tratament de durată.
30 ouă de găină se introduc într-un vas de 5Kg., se pune zeama de la 6Kg. lămâi . După o săptămână se scot pieliţele de la ouă şi conţinutul se freacă bine, apoi se adaugă 2Kg. miere de luna mai. Cura se face primăvara şi toamna, se consumă 75g de 3ori/zi înainte de masă cu 10 - 15 min

Obezitate

Obezitate; înainte de fiecare masă se consumă 1 pahar de macerat călduţ din seminţe de in (2 linguriţe de seminţe de in, se pun într-un pahar de apă şi se lasă 2 ore, la temperatura camerei, se bea ca atare). În stomac se va produce o senzaţie de saţietate, care va reduce pofta de mâncare şi vor accelera procesele de eliminare. Sau
Cura de mare intensitate de struguri; timp de 3 zile se consumă progresiv ½ Kg. struguri în 1 zi, 1 Kg. în a 2 zi, 1,5 Kg. în a 3 zi. După cele 3 zile de obişnuinţă a digestiei şi metabolismului cu strugurii, urmează 5 zile (dacă vreţi să slăbiţi drastic, pot fi şi 10 zile ) în care se consumă numai struguri, ca atare sau suc. În fiecare zi se consumă 1,5 Kg. struguri, sau 1,2 litri suc. După ultima zi de cură se obişnuieşte gradat cu alimentele

Mastoză chistică si fibroadenom

Mastoză chistică si fibroadenom;
- dezintoxicarea organismului- 1 cană cu apă clocotită de seara se bea dimineaţa pe stomacul gol .
- după o ½ ora drojdie de bere cât o nucă şi 2 linguri tărâţe de grâu înmuiate în lapte sau iaurt.
- regim lacto-vegetarian, carne pasare, zahărul înlocuit cu miere şi oţetul cu lămâie.
- seara pe sân se pun foi de varză zdrobite cu sticla.
- în timpul zilei, ceara de albine dată pe răzătoarea mare, se amestecă cu pelin verde sau uscat, se pune într-un sac de tifon, se udă cu tescovină, se poartă în sutien. Se foloseşte timp de 5-6 zile, apoi se face altă porţie. Locul se va unge cu gălbenele şi Carpicon, apoi compresă cu tinctură de propolis şi bitter suedez
- vitamina E capsule gelatinoase 15 zile timp de 3 luni la 5 zile după ciclu
- ceai înainte de masă - frasin frunze 1og, sovârf 3og, gălbenele ,1og. muşeţel, 2og, urzică 2og.

Climax

Climax; ceai de traista ciobanului, 1 cană dimineaţa şi 1 cană seara, (reglează tensiunea şi un adjuvant în cazul tensiunii oscilante), ceai de păducel (echilibrează sistemul neurovegetativ)

Diabet

Diabet; cercetători americani au studiat pe 1 loturi de 200 voluntari, toţi având părinţi diabetici, efectele înlocuirii totale a zahărului cu miere. Rezultatele au fost uluitoare, după 20 de ani, rata îmbolnăvirii de diabet este 0, pentru cei ce au consumat numai miere, în timp ce lotul martor 40% are diabet de diferite grade.
Cromul reduce pofta de dulce.

Chist pe burtă

Chist pe burtă; pe toată suprafaţa se pune slănină, tăiată în felii subţiri (slănină de casă), se pune pe o burtieră , să stea cât mai strâns, timp de o săptămână. Dacă chistul are puroi, slănina grăbeşte colectarea lui, făcându-i loc să iasă. Se pune slănină încă 2 - 3 zile până la vindecare. Dacă nu are puroi, în 2 - 3 zile se micşorează, apoi dispare.

Celulita

Celulita; se face o saltă din frunze de pătrunjel, tăiat foarte fin, cu suc de lămâie, puţin ulei, o roşie tăiată, se consumă cu 2 felii de pâine prăjită, înainte de masa de dimineaţă şi de seară.

Carenta de vitamina B3

  • Vitamina B3; afectează pielea, sistemul digestiv şi nervos. Aportul mărit de vitamină , reduce riscul de a face cancer oral şi esofagian. Medicii recomandă suplimente de vitamină când este vorba de acnee, dislipidemie (grăsimi în sânge), osteoartrită, schizofrenie, cataractă, diabet, hipotiroidism, hipoglicemie, dermatite .Alunele, drojdia de bere, peşte (ton, somon), pui, curcan, conţin vitamina B3.
  • O creştere prea mare de vitamină B3 în organism v-a da reacţii neplăcute ca diaree, gastrită, probleme la ficat, ochi, creşte acidul uric (guta).
  • Vitamina B5; numită acidul pantotenic, ia parte la o serie întreagă de procese, reacţii ce menţin viaţa, cu extragerea elementelor valoroase din hrană şi în procesarea grăsimilor. Reglează colesterolul, transmite impulsurile nervoase de la şi spre creier, activează producţia de hormoni a glandelor suprarenale. Ungerea rănilor cu unguente care conţin vitamină B5 va duce la vindecarea lor mai rapidă.

Atac de panică

Atac de panică; infuzie de lavandă 1 linguriţă la o cană de apă clocotită, se beau 2 căni/zi, una dimineaţa şi una seara. Sau tinctură de lavandă de 2 ori/zi 15 – 20 pic. Neapărat se iau suplimente de Ca şi Mg, 10 zile/lună, 3 luni consecutiv.

Anemie feriprivă

Anemie feriprivă; cătină albă, teci de fasole fără seminţe, urzică, ţintaură, coada şoricelului, doar tecile se fierb 3 min. restul plantelor se infuzează 10 min. La 250 ml. apă
fiartă se pune 1 linguriţă plante, se beau 3 căni/zi cu ½ oră înaintea mesei. Ceaiul se poate îndulci cu miere de mană, care conţine fier de 4 ori mai mult decât cea deschisă la culoare. Suc de sfeclă roşie, zilnic ½ pahar, numai după micul dejun şi cină timp de 3 luni. Eficient este produsul HERCULES şi MULTIFRUCT TOTAL NR.1.

Boli infecţioase recidivate

Boli infecţioase recidivate; pặtrunjel verde tặiat fin amestecat cu ceapặ, suc de lặmâie şi eventual câteva roşii, este folosit ca salatặ, pentru cei care au infecţii. Acest remediu, activeazặ sistemul imunitar ţi combate foarte multe specii de bacterii şi ciuperci parazite.
Preventiv, dimineaţa, la micul dejun, pe o felie de pâine unsa cu ulei de mặsline, presặratặ din abundenţặ cu pặtrunjel tặiat, dacặ se poate se pune şi un cặţel de usturoi.

Anemie

Anemie; ceai de angelică cu lăptişor de matcă şi untură de peşte în părţi egale.
Sau pulbere de cătină, 1 linguriţă de 3 ori/zi, în cură de o lună.(vezi, medicamente…)

Alzheimer

Alzheimer; la început se manifestă tulburările de memorie şi apoi cele de orientare spaţială. Dezorientarea spaţială este foarte importantă, deoarece se rătăceşte cu uşurinţă pe străzi şi chiar în propria casă. Are dificultăţi în exprimare şi în a înţelege limbajul celorlalţi îşi găseşte cu greu cuvintele.
Cu timpul îşi pierde capacitatea de a face treburile obişnuite. Perioada terminală a bolii se caracterizează printr-o stare de demenţă profundă. Apare mutismul şi se instalează diverse semne neurologice.
Din cauza tulburărilor de tip demenţial şi a agitaţiei, bolnavii comit acte antisociale - agesiuni, atentate, viol, vagabondaj, părăsirea domiciliului. Sub influenţa unor persoane străine, cedează bunuri proprii, fac testamente. Din aceste motive se impune stabilirea de către o comisie de experţi, punerea bolnavului sub interdicţie. Specialiştii spun că sechelele rămase după o lungă internare în spitalele de psihiatrie şi pierderea suportului familial accelerează în mod incontestabil degradarea mentală a vârstnicilor.

Alergie la firele postoperatorii

Alergie la firele postoperatorii; cu compresii sterile se tamponează zona cu apă oxigenată, apoi se unge zona cu alifie de gălbenele după care se pune compresă cu bitter suedez.

Tratarea acoolismului

Alcoolism; ceai concentrat de cimbru 1 pumn de flori la 1 litru de apă clocotită, se bea din ¼ în ¼ de oră câte 1 linguriţă. Apare o stare de transpiraţie abundentă, greaţă, urinare puternică şi poftă de mâncare. La consumul de alcool apare greaţa, cura se face timp de 2 săptămâni.
Sau ceai de pedicuţă, infuzie de 5g. la 150 ml. apă clocotită, se bea dimineaţa la 1 oră după micul dejun, timp de 8 zile.
Sau se administreazặ pulbere de pedicuţă, un vârf de cuţit, di 4 în 4 ore, maxim 4 doze/zi. Tratamentul durează 6 luni şi are ca efect diminuarea dorinţei de a consuma alcool.
Seminţe de pătrunjel; au rol de a face renunţarea mai uşoară la alcool şi de a menţine un echilibru în organism, se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de 2 – 3 ori/zi pe stomacul g ol, cu puţină apă. Tratamentul durează 3 săptămâni cu o săptămână de pauză, după care se reia.

Agitaţie nervoasă

Agitaţie nervoasă; amestec din plante uscate de mentă, rădăcină de valeriană, conuri de hamei, luate în proporţie de 2 linguri din prima plantă şi câte una din celelalte. Peste 1 lingură de amestec se pun 400 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat până se răceşte, se bea câte 200 ml. 2 ori/zi.

Sfânta muceniţă Fotini -Viata.Ocrotitoarea celor ce poartă numele Luminiţa

Am câteva prietene care poartă numele Luminiţa. Şi m-au întrebat ce sfântă este ocrotitoarea lor. Răspunsul este sfânta muceniţă Fotini (cuvântul provine din limba greacă şi înseamnă lumină), care a primit cununa muceniciei la Roma, în vremea împăratului Nero, împreună cu cei doi fii şi cele cinci surori. Iată şi viaţa acestei sfinte martire a lui Hristos: Tot în această zi, pomenirea sfintei muceniţe Fotini samarineanca, cu care a vorbit Domnul Hristos la fântână, şi cei împreună cu dânsa.Pe vremea lui Neron, împăratul Romei, s-a pornit prigoană mare împotriva creştinilor. Căci după ce sfinţii apostoli Petru şi Pavel au pătimit mucenicia, căutau şi pe ucenicii lor să-i piardă. Atunci, sfânta Fotini, aflându-se cu Iosi, fiul ei, în cetatea Cartaginei, în Africa, propovăduia acolo Evanghelia lui Hristos, cu îndrăzneală. Iar Victor, fiul ei cel mai mare în vârstă, făcând vitejii mari în războiul cu avarii, care se ridicaseră cu oaste asupra romanilor, a fost făcut general de către împărat şi a fost trimis, după aceea, în Italia, ca să chinuiască pe toţi creştinii ce se aflau acolo. Atunci ducele Sebastian, care era în Roma, auzind de el şi

Rugaciunea Sfanta Marta-9 zile de MARTI

Aceasta rugaciune se spune in 9 zile de MARTI la rand, avand o lumanare sfintita aprinsa.
Rugaciunea este atat de puternica, incat inainte de a termina novena, se va primi lucrul cerut oricat de greu ar parea.
Sfanta MARTA, ma indrept catre tine plin(a) de incredere, cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijini cand mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa o fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in suferintele si dorintele mele.In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania. Te implore, roaga-te pentru mine si familia mea ca


Rugaciune de dimineata catre Sfantului Anton

Sfinte Antonie, cerescul meu ocrotitor, care ai iubit si ai slujit cu atata credinta si vrednicie Dumnezeiescului meu Rascumparator si Preacuratei Lui Maice, stiu ca iti voi face o bucurie inchinand prin mijlocirea ta aceasta zi lui Isus si Mariei.prin interpunerea ta ofer Prea-sfintei inimi a lui Isus si cerestei lui Maice toate faptele mele bune, toate gandurile, toate bucuriile, toate durerile si suferintele mele din aceasta zi, intr-o deosebita evlavie, ferindu-ma de orice pacat. Amin. Tatal Nostru, Nascatoare Marire si acum, Sf. Antonie, ajuta-ma.

Rugaciune pentru a dobandi ocrotirea Sfantului Anton

Milostive Dumnezeule primeste cu bunatate rugaciunile Sf. Anton ce eu ti le prezint acum pentru a dobandi harul (se spune ce har se doreste) ce Tie cu umilinta Iti cer.        
Iar tu maritul meu patron Sf. Anton nu intarzia a mijloci pentru mine. Fa ca evlavia mea sa fie sincera, ajuta-ma sa pot dobandi mai intai iertarea tuturor pacatelor de care ma caiesc din inima. In genunchi la picioarele tale eu astept prin mijlocirea ta harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu. Amin.
Sfinte Antonie, cerescul ocrotitor al celor ce te iubesc si te sfintesc, iata si eu nevrednicul alerg la tine cu evlavie si imi pun toata increderea in ocrotirea ta rugandu-te sa ma ajuti in neputintele, necazurile si durerile mele. Ajuta-ma sa urmez pilda vietii tale petrecandu-mi viata in curatenie, in smerenie si in dragoste fata de Dumnezeu si de aproapele meu. Apara-ma in vremea ispitei si nu ma lasa sa supar pe

Plante care starnesc Dragostea

Busuiocul Este probabil cea mai indragita „iarba de dragoste” la romani. Se spunea ca femeia care va bea apa de busuioc (o cana de apa in care s-au macerat de seara pana dimineata 3 ramurele de busuioc) in fiecare zi, pe nemancate, va ramane mereu tanara si va fi iubita ca in prima zi de catre alesul ei. Adolescentii, fete si baieti, care-si pun o ramurica de busuioc sub perna isi vor visa peste noapte ursitul. Acest lucru este valabil mai ales in anumite zile ale anului: Sf. Andrei, Dragobete, 1 Martie, Sanzienele. Busuiocul purtat in par si in san aduce noroc in dragoste fetelor. Iasomia Florile de iasomie sunt elixir de dragoste mai ales pentru femei. Planta uscata pisata era pusa in lapte cu miere si se dadea pentru „dezlegarea cununiei” (pentru fetele care nu se maritau), contra deochiului, precum si pentru a (re)destepta iubirea fata de sot. Sanziana galbena (dragaica) Are faima de planta magica pentru femei, care mentine tineretea si frumusetea, trezeste dragostea, fereste de rele si de diferitele patimi. Cununa impletita in ziua Sanziene se pastreaza tot anul la capul patului, pentru ca fata sa fie

Icoana facatoare de minuni de la Crasna-Ucraina(video)

UCRAINA,BISERICA DIN CRASNA CU ICOANA MAICII DOMNULUI MARE FACATOARE DE MINUNI.
COMUNA CRASNA ,APROAPE DE GRANITA ,CE SE INVECINEAZA CU VICOVUL DE SUS,ARE O PICTURA FOARTE FRUMOASA IN BISERICA SI DEOSEBITA ESTE SFINTA TREIME DE PE TAVAN.ARE SI O ICOANA A MAICII DIMNULUI CARE CLIPESTE,IZVORASTE MIR.

Viaţa şi pătimirea Cuvioasei Muceniţe Evdochia (1 martie)

Pe vremea lui Traian împăratul (98-117), în cetatea ce se numeşte Iliopolis, care este în Siria cea dinăuntru, în stăpînirea Feniciei din Liban, care se mărgineşte cu ţara evreiască, trăia o fecioară anume Evdochia, cu neamul şi cu credinţa samarineancă, slujitoare a diavolului, locaş şi unealtă preacumplită. Şi era atît de frumoasă şi cu chip minunat, încît nu putea nici un zugrav să-i înfăţişeze frumuseţea ei deplin. Astfel Evdochia, înşelînd pe mulţi ca şi cu un laţ, îi vîna şi la pierzare, prin frumuseţe, îi atrăgea, aducînd bogăţiile ţărilor lor în ale sale vistierii nedrepte prin sîrguitoare necurăţie trupească.
Străbătînd despre dînsa vestea pretutindeni, mulţime de tineri de bun neam şi stăpînitori de prin alte ţări şi de prin cetăţi se adunau la Iliopolis, ca şi cum ar avea alte treburi; dar de fapt, să vadă pe Evdochia şi să se îndulcească de frumuseţile ei.Ea adunase multă bogăţie prin faptele cele pline de păcate, încît puţin de nu se asemăna cu vistieriile cele împărăteşti. Apoi prin îndelungată vreme şi prin adunarea lucrurilor celor de mult preţ se afundase în necurata viaţă cu sufletul. Prin învîrtoşarea ini-mii atît de mult se împietrise, încît nici o altă putere, fără numai cea dumnezeiască, nu a putut tămădui durerea sufletească a păcătoasei celei deznădăjduite.După aceea a venit vremea în care avea să sosească la

Noi minuni ale Sfantului Efrem - Minuni cu copii nascuti si nenascuti

Vremurile pe care le trăim sunt din ce în ce mai apăsătoare. Creştinul se simte sufocat de faptul că diavolul găseşte noi şi noi metode de a-şi face „reclamă” într-o lume a apostaziei şi desfrâului. Totuşi, cuvântul că „unde s-a înmulţit păcatul, a prisosit harul” (Rom. 5, 21) se adevereşte în zilele noastre, când Dumnezeu lucrează prin sfinţii Săi minuni fără de număr. Sfântul Efrem, marele mucenic de la Nea Macri, a făcut atât de multe minuni încât poate doar despre Sfântul Nectarie din Eghina, despre Sfântul Ioan Rusul, despre Sfântul Ioan Maximovici şi despre Sfinţii Rafail, Nicolae şi Irina s-a scris la fel de mult… În România, Sfântul Efrem

SFÂNTA MAICĂ PARASCHEVA DE LA IAŞI


a. Viaţa
Sfanta maica noastră Parascheva, numită „cea Nouă", de la Iaşi, „a Moldovei luminătoare" şi lauda întregii Ortodoxii, s-a născut în satul Epivat din Tracia răsăriteană, nu departe de Constantinopol, pe la începutul secolului al Xl-lea, din părinţi binecredincioşi şi de bun neam.Cei doi copii, Eftimie şi Parascheva, au primit în familie o aleasă creştere şi educaţie religioasă. Astfel, Eftimie, fratele mai mare al cuvioasei, a intrat înaintea ei în nevoinţa monahală. Apoi, pentru sfinţenia vieţii lui, ajunge episcop al Matidiei şi păstoreşte bine Biserica lui Hristos până la sfârşitul vieţii. La fel şi Sfanta Parascheva, iubind mai mult decât orice pe Hristos, la vârsta de aproape 15 ani, a intrat într-o mănăstire de fecioare din oraşul Ieraclia Pontului. După cinci ani se închină la Mormântul Domnului şi se nevoieşte mai mulţi ani într-o mică mănăstire de călugăriţe pustnice de pe Valea Iordanului.La vârsta de 25 de ani, luând poruncă de la îngerul Domnului, s-a reîntors în patrie şi s-a nevoit încă doi ani lângă biserica satului natal, Epivat. Pe la jumătatea secolului XI, anul 1050, la vârsta de 27 de ani, Sfanta Parascheva şi-a dat sufletul în mâinile Domnului şi a fost înmormântată aproape de malul mării. Mai târziu, în urma

Sfantul Nou-Mucenic Valeriu Gafencu

Sfinte Valeriu, noule mărturisitor al credinţei în Hristos, la tine alergăm ca la un grabnic ajutător al tuturor celor ce se roagă ţie. Vezi, sfinte, durerile noastre, vezi neputinţele noastre, vezi puţinătatea credinţei noastre, şi nu te scârbi de lenevia şi nimicnicia noastră.Ne rugăm ţie, sfinte, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi. Ştim că ai pătimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin răbdarea lor ai aflat dar de la Dumnezeu şi astăzi vieţuieşti în lumina raiului. Faptele tale binecuvântate ne-au făcut să te chemăm în ajutor. Suntem încredinţaţi că pe tot cel ce aleargă la tine, cerând cu credinţă ajutor, nu-l treci cu vederea.Ridică-ne din groapa fricii, în care ne-a aruncat vrăjmaşul diavol, ridică-ne pe calea mărturisirii credinţei în Dumnezeul cel adevărat. Fii nouă pildă, fii nouă îndrumător, că iscusite sunt cursele vrăjmaşului şi nu ne pricepem să ne ferim de ele. Roagă-te să fim feriţi de înşelare şi să primim de la Dumnezeu darul dreptei socoteli. Pe cei căzuţi în păcate ajută-i prin rugăciunile tale să se pocăiască, aşa cum i-ai ajutat prin cuvânt pe păcătoşii pe care i-ai întâlnit în temniţele prin care ai trecut.

Sfântul Nicodim de la Tismana

Cuviosul Nicodim cel Sfinţit era de neam macedo–român, născut la Prilep, în sudul Serbiei, prin anul 1320, fiind înrudit cu familia despotului Lazăr şi a domnului Ţării Româneşti, Nicolae Alexandru Basarab. După ce învaţă carte, se duce din tinereţe în Muntele Athos şi se călugăreşte in Mânăstirea Hilandar, unde mai târziu ajunge egumen şi chiar protoepistat în conducerea Sfântului Munte.Dupa anul 1365 vine in Ţara Românească şi întemeiază cu ajutorul lui Vlaicu Vodă (1364-1377) si Radu I (1377-1383), Mânăstirea Vodiţa (in 1369) şi Tismana (ante 1377). Mai întemeiază la sudul Dunării două mici aşezări monahale, Vratna si Mânăstiriţa, în Oltenia Gura Motrului şi Vişina, iar in Ţara Haţegului întemeiază Mânăstirea Prislop (la sfarsitul sec. al XIV-lea), unde a scris un Evangheliar slavon (1404-1405).Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte la 26 decembrie, ziua mutării sale la cele veşnice.

Hristos a inviat

Hristos a inviat, ce vorba sfanta!
Iti simti de lacrimi calde ochii uzi
Si-n suflet parca serafimi-ti canta
De cate ori crestine tu auzi.
Hristos a inviat in firul ierbii,
A inviat Hristos in adevar,
In poienita-n care zburda cerbii,
In florile de piersic si de mar.
In stupii de albine fara gres,

Rugaciune impotriva bantuirii duhurilor rele si a vrajilor

Doamne, viforul necazurilor se ridica asupra mea si duhurile necurate nu-mi dau pace, dar intru Tine imi pun toata nadejdea si pazei Tale ma incredintez intreg (intreaga), ca Tu cunosti pricina raului care ma bantuie si esti dezlegarea tuturor legaturilor necurate. La Tine toti perii capului meu sunt numarati.
De Tine toti demonii stiu si se cutremura. Deci pe Tine Te rog, Doamne, Atotputernicule, sa indepartezi de la mine orice duh necurat si orice rau

Rugacine pentru obtinerea dragostei,cunostiintei de Dumnezeu

Invredniceste-ma, Doamne, sa Te cunosc pe Tine si sa Te iubesc, nu prin cunostinta cea întru împrastierea mintii, care se naste din truda, ci învredniceste-ma de acea cunostinta prin care mintea, vazîndu-Te, slaveste cu vederea firea Ta, care departeaza simtirea lumii din cugetare, învredniceste-ma sa ma înalt de la vederea prin vointa, care naste naluciri, si sa Te vad silit de legatura pusa asupra mea de cruce, prin rastignirea cea de a doua a mintii, care se odihneste de lucrarea gîndurilor în vederea Rugaciunii. Fa sa creasca în mine iubirea Ta, ca sa vin pe urmele iubirii Tale, iesind din lume.

Rugaciune atunci cand cauti un duhovnic

Doamne, Tu care nu voiesti moartea pacatosului, ci ca sa se întoarca si sa fie viu, Tu care Te-ai pogorît pe pamînt tocmai spre a învia pe cei ce suspina si care sunt morti prin pacat si spre a-i face vrednici sa Te vada pe Tine, Lumina cea adevarata, pe cît este cu putinta omului, trimite-mi un om care sa Te cunoasca, pentru ca slujindu-l si supunîndu-ma lui din toate puterile mele, ca si Tie, si facînd voia Ta în a lui, sa-Ti plac Tie, singurului Dumnezeu, si sa ma învrednicesc si eu, pacatosul, de împaratia Ta. Amin.

Viata Sfântului Ioan Botezătorul

La o petrecere cu mulţi oaspeţi, Salomeea, fiica Irodiadei, ar fi dansat în faţa tatălui său vitreg, Irod Antipa, cerându-i capul lui Ioan Botezătorul în schimbul favorului de a-i deveni amantă.
Potrivit scripturilor, Ioan Botezătorul a fost ucis în aceeaşi seară, prin decapitare, iar capul său i-a fost dus Salomeei pe o tavă. Trupul lui Ioan Botezătorul a fost dus de susţinătorii săi în oraşul Samaria (azi în Israel), unde a fost îngropat.Se spune că împăratul roman anticreştin Julianus Apostata (360-363) ar fi ars rămăşiţele lui Ioan Botezătorul, împrăştiindu-i cenuşa. Capul ar fi fost salvat şi dus la Alexandria (Egipt), apoi la Constantinopol (Turcia), de unde a fost dus în provincia Poitou (Franţa). Din trup ar mai fi rămas nearse numai un braţ şi un deget.

Tradiţii de Bobotează

În ziua de Bobotează, preoţii sfinţesc şi botează apele, oamenii, casele şi lucrurile din gospodăria fiecărui credincios, pentru ca toată familia să fie
Sărbătoarea Bobotezei se asociază cu practicarea unor ritualuri. După liturghie, preotul, însoţit de credincioşii din acea localitate, merg în procesiune pe malul apei pentru sfinţirea acesteia. Spre seară, vânătorii şi pădurarii trag cu puşca peste oglinda apei, pentru alungarea duhurile rele, cuibărite în apă. Râurile, fluviile şi lacurile sunt purificate acum şi, de aceea, emeile nu au voie să spele rufe în apele curgătoare vreme de opt zile, iar apele rămân sfinţite trei-şase săptămâni.Când este foarte frig

Rugaciune de multumire catre Sfântul Anton de Padova

Sfinte Antoane, tu ai avut o inimă simţitoare faţă de suferinţele oamenilor şi i-ai ajutat totdeauna şi eu am simţit ajutorul tău în viaţa mea.Primeşte recunoştinţa mea şi darul pe care îl prezint la altarul tău. Vreau şi eu să contribui cu slabele mele puteri la răspândirea Împărăţiei lui Dumnezeu şi la ajutorarea săracilor. Ajută-mă în continuare ca viaţa mea să fie demnă de un adevărat creştin şi niciodată să nu uit de binefacerea pe care am primit-o prin tine. Amin
Sfântul Anton de Padova este un mare făcător de minuni. Novenele sale făcute timp de 9 marţi fac adevărate minuni.

ACATISTE FĂCĂTOARE DE MINUNI

ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH VASILE CEL MARE 1 ianuarie
ACATISTUL SFÂNTULUI ANTONIE CEL MARE 17 ianuarie
ACATISTUL SFINŢILOR TREI IERARHI 30 ianuarie
ACATISTUL SFÂNTULUI MUCENIC GHEORGHE 23 aprilie
ACATISTUL MAICII DOMNULUI 8 septembrie
ACATISTUL SFINŢILOR PĂRINŢI IOACHIM ŞI ANA 9 septembrie
ACATISTUL SFÂNTULUI ACOPERĂMÂNT AL MAICII DOMNULUI 1 octombrie
ACATISTUL ÎNGERULUI PĂZITOR 2 octombrie
ACATISTUL CUVIOASEI MAICII PARASCHEVA 14 octombrie
ACATISTUL SFINŢILOR ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL 8 noiembrie
ACATISTUL SFÂNTULUI MUCENIC MINA 11 noiembrie
ACATISTUL SFÂNTULUI STELIAN (Ocrotitorul pruncilor) 26 noiembrie
ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH NICOLAE 6 decembrie
ACATISTUL SFÂNTULUI CIPRIAN 

ACATISTUL SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL( 7 IANUARIE )

 In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

In Botezul Domnului stau inceputul si temeiul Sfintei Taine a Botezului crestin

Acceptand sa Se cufunde in Iordan, Hristos l-a ingropat pe vechiul Adam si a inceput astfel zidirea unui om nou. Apele Iordanului primind pe Dumnezeu-Omul nu au avut ce sa curete, ci au fost ele insele purificate. Hristos a curatit prin cufundarea Sa in Iordan, creatia intinata de caderea omului in pacat si a inlaturat puterea satanei. Astfel, in clipa cand El S-a lasat botezat de Ioan, izvoarele harului s-au pogorat peste creatie.

Boboteaza - scurt istoric

Sarbatoarea Bobotezei este amintita din secolul al II lea, la Sfantul Clement Alexandrinul. Mentionam ca in primele secole, Boboteaza era sarbatorita impreuna cu Nasterea Domnului, pe 6 ianuarie. Incepand cu secolul al IV lea, cele doua sarbatori au fost despartite: 25 decembrie fiind data stabilita pentru praznuirea Nasterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.
Boboteaza, ziua in care Hristos S-a descoperit lumii
Afara de cele graite de Iisus la varsta de 12 ani in templu, Hristos nu a savarsit nicio minune si nu a rostit niciun cuvant retinut de evanghelisti. Incepand cu Botezul Sau, Hristos iese din umbra si incepe sa propovaduiasca. A primit botezul la 30 de ani, varsta maturitatii la evrei.

Vanzari icoane

Vanzari icoane
Icoane ortodoxe de vanzare