Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente
1 piept de pui potrivit
500 ml smantana grasa
500 ml iaurt gras
150g telina
o ceapa medie
150g morcov
4-5 catei usturoi
4 galbenusuri
2 cuburi knorr
otet, sare, piper
Mod de preparare
Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat. Se scoate pieptul din oala in care a fiert si se rupe fasii subtiri. De asemeni si paseaza legumele fierte cu blenderul si se adauga in sosul pregatit anterior. In supa in care a fiert pieptul de pui si legumele se adauga sosul impreuna cu pieptul. Se fierb in continuare 5 minute, iar la sfarsit se drege cu sare, piper si otet in cantitati suficiente. ( Ciorba trebuie sa fie suficient de acra).