Corpul fizic e format din
trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă). Sângele
alimentează cu ”hrană” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia
toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce
la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate
din corp. Un nou-născut, pentru a creşte, are nevoie de două lucruri
vitale: să fie hrănit şi să i se schimbe scutecele. Exact la fel e şi cu
celulele noastre.
Celulele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă).
Limfa, lichidul acesta “uleios” şi mai vâscos
decât sângele, care preia toxinele din celule, are o problemă: este
staţionar în corpul nostru, nu este împins/pompat – asemenea sângelui de
către inimă, iar pentru a-l mişca, este nevoie de mişcare fizică,
mişcarea muşchilor îl pune în mişcare. Acesta este motivul pentru care
transpir imediat ce încep să alerg, de exemplu. Sistemul limfatic începe
să se mişte, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere,
pielea, şi aceasta le elimină foarte uşor.Celulele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă).
Sângele
are un ph de 7,35 – 7,45și pentru a exista viață, în aproximativ patru
minute, corpul trebuie să ridice valoarea ph-ului intre aceste valori
marginale, indiferent de situatie. Fructele şi legumele consumate în
stare crudă acidifică sângele foarte puţin. Aceleaşi legume, însă,
gătite induc o aciditate mai mare sângelui nostru, iar preparate altfel
decât prin fierbere şi coacere, îl acidifică şi mai mult. Proteina
animală induce o aciditate şi mai mare. Alimentele superprocesate şi
rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sângelui o
aciditate extrem de mare.Cum
spuneam, sângele are la dispoziţie patru minute să ajungă la un ph de
7,35; dacă are puţină aciditate de neutralizat, acesta va folosi baze
din corpul nostru (calciu şi magneziu luate direct din oase şi dinţi),
aceasta ducând în timp la slăbirea densităţii osoase. Problema mai mare e
când aciditatea este foarte mare şi corpul nu mai poate, în patru
minute, să ridice ph-ul sângelui. Spuneam mai devreme că sângele
alimentează şi e în contact permanent cu toate celulele din corpul
nostru. Ce poate face ca să scape rapid de aciditate şi să rămână
alcalin? Transmite toată aciditatea pe celule.
Starea
normală a celulelor noastre e una alcalină. Într-un mediu aerob (cu
oxigen), fiecare celulă îşi produce energia prin mitocondrii
(supranumite şi „uzine energetice”, deoarece conţin enzimele
oxido-reducătoare necesare respiraţiei. Respiraţia produce energia
necesară organismelor, iar această energie este înmagazinată în
moleculele de ATP. Mitocondriile au material genetic propriu (ADN
mitocondrial), care conţine informaţia genetică necesară sintezei
enzimelor respiratorii), oxigenul, glucoza şi fructoza fiind esenţiale.
Acum,
imaginaţi-vă că sângele scapă zilnic de excesul de aciditate,
aruncând-o pe celule. Celula sănătoasă devine astfel un mediu foarte
acid, unde oxigenul este în cantităţi foarte mici. Acum, ea are doar
două variante: ori să moară, ori să se transforme. De obicei celula se
transformă şi devine o celulă care se adaptează mediului fără oxigen,
învăţând să trăiască într-un mediu anaerob, producându-şi energia prin
fermentaţie. Aceasta este celula canceroasă. Lucrul acesta nu trebuie să
ne sperie; toţi avem între 1.000 şi 10.000 de celule canceroase,
zilnic, în corp. Sistemul imunitar şi globulele albe le distrug, însă în
cazul acesta, se ridică întrebarea: “Atunci, de ce cancerul face aşa
mari ravagii? De ce nu sunt protejaţi toţi de propriul sistem imunitar
şi de globulele albe proprii?”
Aici e
partea interesantă: celulele au o inteligenţă proprie. Celula când
devine canceroasă, ştie că va fi decimată de globulele albe şi găseşte o
cale să se facă invizibilă pentru sistemul imunitar: se înveleşte cu
nişte celule normale şi sănătoase care aparţin corpului (celule
trofoblaste) şi astfel, sistemul imunitar nu “vede” ce e înăuntru.
Exact
acelaşi lucru îl mai întâlnim undeva în natură. Fetusul, în corpul
mamei, e format din cromozomi de la ambii părinţi. Dacă sistemul
imunitar al mamei l-ar vedea, l-ar ataca imediat. În 1902, John Beard,
profesor de embriologie la Universitatea din Edinburgh, Scoţia, scria un
articol publicat în jurnalul medical Lancet, în care declara că între
celulele canceroase şi anumite celule preembrionare caracteristice fazei
iniţiale a gravidităţii, nu există nicio diferenţă.
Celulele
stem sunt nişte celule din care se poate forma orice. Din această
cauză, 80% dintre ele se găsesc în ovare şi testicule (pentru a crea
viaţa) şi 20% în restul corpului (pentru a reface orice fel de ţesut, în
caz de accident).
PancreasBeard a
observat că placenta (care e, de fapt, formată din celule trofoblaste)
seamănă aproape identic cu celulele canceroase. Iar placenta creşte
exploziv în primele trei săptămâni de sarcină, după care se opreşte din
creştere. De ce? Pancreasul copilului începe să funcţioneze după a treia
săptămână de sarcină, producând o enzimă numită “tripsină“. Şi se pare
că această enzimă opreşte din creştere placenta. Până în a noua lună,
creşterea placentei este foarte lentă. În luna a noua pancreasul
fătului, care lucrează deja la capacitate maximă, împreună cu pancreasul
mamei, produc această enzimă în cantităţi suficient de mari încât să
găurească placenta. Odata placenta perforată, lichidul amniotic iese (se
rupe apa) şi sistemul imunitar vede ce se “ascunde” acolo, declanşând
imediat durerile naşterii; practic, îl dă afară pe ”parazit”.
Tripsina,
în afara faptului că digeră celulele trofoblaste (placenta), mai face
ceva: digeră proteina animală. Cu o dietă omnivoră, în care unii dintre
noi trimit cantităţi mari de tripsină spre digestia alimentelor de trei
ori pe zi şi mai au şi pancreasul slăbit, acesta nu produce tripsină
suficientă nici pentru digestie, deci cum va mai putea distruge
învelişul (placenta) cu care celulele canceroase s-au ascuns de sistemul
imunitar? Acesta este motivul pentru care creşterile tumorale depind
atât de mult de ”stilul de viaţă” şi de obiceiurile alimentare.
Se
pare că celulele canceroase au nevoie de zece ani de divizări şi
multiplicări, ca să poată fi observate cu aparatele medicilor şi pentru
ca aceştia să pună diagnosticul “cancer în faza I“. Dacă în aceşti zece
ani ţinem câteva posturi în care să nu mâncăm, o perioadă, nimic de
origine animală, toată tripsina disponibilă va merge şi va digera
învelişul celulelor canceroase, care vor deveni astfel vizibile pentru
globulele albe, iar acestea vor fi capabile să-şi îndeplinească rolul.
După un post, Dumnezeu ne poate vindeca de cancer şi noi nici să nu ştim
aceasta.
Ce fac mai exact
chimioterapia si radioterapia? Se spune că omoară celule canceroase,
lucru de admirat, dar omoară şi celule sănătoase. Chimioterapia si
radioterapia pur și simplu paralizează globulele albe. Dupa prima
şedinţă de chimioterapie acestea nu mai luptă, deci nu ne mai putem baza
pe sistemul imunitar. Acum intră în scenă ”medicamentele” lui Dumnezeu.
În multe fructe şi legume există nişte ”coloranţi”. Aceşti coloranţi
sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte puternice pentru celulele
canceroase. Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urmat de
colorantul roşu şi de cel galben.
Să
vedem modul de funcţionare al acestor coloranți. Celulele canceroase
sunt foarte ineficiente în a-şi produce energia, întrucât o produc prin
fermentaţie, deci au nevoie de mult zahăr ca să crească. Din 20 în 20 de
minute, vom alimenta celulele canceroase cu acest zahăr. Dar consumând
zahărul dintr-un fruct de culoare neagră, concomitent cu consumarea
zahărului, celulele canceroase vor consuma şi resveratrolul şi vor muri
pe capete. Astfel celula aceea canceroasă am distrus-o şi acum, în locul
ei, rămâne un lichid foarte toxic. Această otravă trebuie scoasă cumva
din organism. Aici intervine sistemul limfatic. Există două alimente
care pun în mişcare limfa: lămâia şi echinaceea. Consumul a 3-4 lămâi
stoarse şi diluate cu apă, zilnic, şi a 2-3 linguriţe de pulbere de
echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care va prelua
lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat.
Ficatul
amestecă această otrava cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge
în colon şi aşteaptă să fie eliminată. Aici mai apare o problemă:
deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va
reintroduce în ficat. Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat.
Soluţia
salvatoare ar fi să forţăm cumva ficatul să îşi verse bila mult mai des
şi apoi să scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic. Clismele
cu cafea, exact asta fac. Dacă bem cafeaua, aceasta stimulează
rezervele de glicogen din ficat şi ne dă un boost de energie stimulată,
dar dacă folosim cafeaua ca şi clismă, aceasta stimulează ficatul să îşi
verse bila (cu toxinele rezultate din fostele celule canceroase), bila
se amestecă cu cafeaua în intestin şi colon şi este eliminată imediat
din organism.
Acesta este ciclul: 12
ore de flux continuu de resveratrol şi zahăr în sânge, apoi 12 ore de
post (peste noapte), prin care înfometăm, până dimineaţa, celulele
canceroase. Apa cu lamaie şi echinaceea duc, prin mişcarea limfei,
otrăvurile în ficat, iar clismele cu cafea din oră în oră asigură
eliminarea toxinelor cât mai repede posibil, nelăsându-le să se
reabsoarbă.
Tot ce am scris până acum este inutil, dacă nu intervine înainte vindecarea sufletească, emoțională.
După
ce oamenii apelează la toţi doctorii, fac chimioterapii, care, în sine
însele, sunt pentru a omorî trupul, şi după ce le încearcă pe toate,
abia atunci acceptă oferta lui Dumnezeu de vindecare, prin
“medicamentele” Lui: pentru SUFLET – dragoste şi iertare, iar pentru
TRUP – plante şi fructe vii.
Dumnezeu
râde în fața ştiinţei şi înţelepciunii omeneşti, iar binecuvântarile
Lui sunt gata să funcţioneze şi să regenereze corpul atât de otrăvit de
ură, invidie, neiertare, stil de viaţă şi alimentaţie. Dumnezeu vindecă
sufletul ruinat şi salvează şi trupul, de multe ori şi mai ruinat,
restaurând astfel mare parte a fiinţei umane. Aici apare, însă, o
problemă: Dumnezeu nu poate reface trupul, atâta timp cât nu reface
sufletul mai intâi. S-a demonstrat ştiinţific că emoţiile şi
sentimentele negative acidifică sângele şi celulele, chiar dacă suntem
pe o dietă 100% crudivoră.
Când omul
are mai mare încredere într-un om cu halat alb, decât în Creatorul
Cerului şi al Pământului, ce dovadă mai mare de necredinţă în puterea
LUI de a fi vindecat, mai poate avea? Aşa ne manifestăm necredinţa în
Dumnezeu prin faptele noastre. Mergem la un om şi “credem” că el poate
înlătura sau tăia ”erorile” lui Dumnezeu. Dacă ”medicamentele” LUI şi
intrarea în ascultare, prin accesarea binecuvântarilor Sale, pe care
le-a lăsat acolo pentru noi încă de la întemeierea Pământului, nu ne pot
restaura şi vindeca, nimic și nimeni altcineva nu va putea.
sursa http://safiisanatos.ro